INPRO 22

sončne elektrarne

Borza streh

Borza streh

Želite oddati streho?

borza-strehStreha se lahko dejansko odda, podobno kot stanovanje. Veliko investitorjev išče primerne površine za namestitev sončnih elektrarn. Seveda pa najem traja samo za obdobje zakonsko opredeljenega roka 15 let (z državno uredbo), kolikor traja državno zagotovljeni odkup električne energije, pridobljene iz sonca. Na večini streh se proizvede več električne energije, kot je dejansko porabi domače gospodinjstvo. To predstavlja bistveno razbremenitev našega okolja.

Najprej je potrebno preveriti, če na vaši strehi ali zemljišču lahko postavimo sončno elektrarno, ki bo ekonomsko smiselna nato je potrebno preveriti, kako veliko elektrarno je smiselno postaviti. Na to vpliva več dejavnikov, nekaj je tehničnih, nekaj pa ekonomskih.

Sami solarni paneli se namestijo na streho ali na zemljišče; pri tem se uporabi preverjene načine pritrditve, ki zagotavljajo nepropustnost strehe. Solarni paneli ščitijo streho pred škodljivim UV sevanjem in pred točo, zato ima streha bistveno večjo življenjsko dobo kot če panelov ne bi bilo na njej.

V kolikor razmišljate o oddajanju vaše strehe, nam lahko pustite vaš kontakt, tega bomo posredovali zainteresiranim investitorjem. Podatke o velikosti strehe, naklonu, ter kraju nam posredujte na soncne.elektrarne@inpro-projektiranje.si

Želite najeti streho?

V primeru, da želite investirati v sončno elektrarno, pa nimate svoje strehe ali zemljišča, je rešitev v najemu površine. Pred sklenitvijo najemne pogodbe in začetkom postavitve je potrebno natančno preveriti, ali je na površini, ki jo želite najeti sploh mogoče postaviti sončno elektrarno (SE) in katera je največja moč, ki jo lahko na tej lokaciji postavite.

Iščete primerno površino? Pošljite nam vaš kontakt in takoj ko se pojavi zanimiva lokacija, vam jo posredujemo. Pišite na soncne.elektrarne@inpro-projektiranje.si

You are here Home